Hvordan lages nøkkelbånd?

Hvordan lages disse fantastisk allsidige produktene, med historie som kan dateres helt tilbake til 1500-tallet?

Det første man gjør, er å velge

Først og fremst velges riktig materiale og nøkkelbånd-type. Det finnes flere forskjellige: nylon, tubular, polyester og vevd er de vanligste. Det de alle har til felles, er at de blir lagd av enten nylon eller polyester. Det er fordi nettopp disse to syntetiske stoffene innehar de egenskapene man vil ha i et nøkkelbånd: De veier lite, ergo får man et lett produkt. De er lette å vedlikeholde, og holder godt. De endrer heller ikke form med tiden, og ingen av de bortsett fra tubular-varianten innehar stretch-egenskaper. De er også motstandsdyktige mot mugg.

Produksjon og trykk eller broderi

Etter at valget er tatt, kapper man store biter stoff til lange bånd. Tubular-nøkkelbåndet blir derimot maskinflettet. Når man skal trykke eller brodere på logo, er det viktig å ikke velge et for avansert design. Dette har lett for å se dårlig ut ettersom flaten er så liten. Broderiene gjøres oftest på vevde nøkkelbånd, og prosessen ligner mye på hvordan man broderer på t-skjorter. Trykkingen skjer med kvalitetsblekk i maskin.

Enden er nær

Til sist må man feste på endetilbehøret. Her har man flere valgmuligheter: kroker eller forskjellige typer clips, holder eller tråd til feste av mobiltelefon.

Design og bestill dine nøkkelbånd hos oss!