Hvordan gjør vi resirkulerte flasker til nøkkelbånd?

Bærekraftige nøkkelbånd laget av resirkulert materiale tilbyr en ideell løsning for miljøbevisste kunder som ønsker å hjelpe planeten vår. Prosessen med å gjøre om resirkulerte flasker til nøkkelbånd er fascinerende og fører til et utvalg av høykvalitet nøkkelbånd å velge mellom.

Våre resirkulerte nøkkelbånd er laget av PET – polyetylentereftalat – et materiale produsert ved å smelte plastflasker og omdanne det resulterende materialet til tekstilfibre. Det er nesten umulig å se forskjellen på disse miljøvennlige nøkkelbåndene og de som er laget med jomfruelige materialer fordi kvaliteten er så høy.

Nøkkelbånd laget av resirkulerte materialer er ideelt egnet for noen som ønsker et bærekraftig produkt, uten å kompromittere den generelle kvaliteten og utseendet. Nøkkelbåndene er også myke og derfor behagelige å ha rundt halsen.

 

Hva er fordelene med PET?

Adam resirkulert PET nøkkelbånd
Adam resirkulert PET nøkkelbånd

PET er en sterk, klar, lett plast i polyesterfamilien. Det kalles «polyester» når det brukes til fibre og stoffer og «PET» når det brukes til flasker, emballasje og beholdere. Det er vanlig brukt for flasker som inneholder kullsyreholdige brus.

Det er et foretrukket emballasjevalg for drikkevarer fordi det er uknuselig, hygienisk, lett og sterkt. PETs beste egenskap er at det kan resirkuleres, noe som gjør det svært bærekraftig. Faktisk er det den mest resirkulerte plasten i verden.

Det kan resirkuleres flere ganger, noe som skaper flere mat- og drikkebeholdere, klær, byggematerialer, og mange andre produkter, som miljøvennlige nøkkelbånd.

Komponentene som utgjør PET er tereftalsyre og etylenglykol, som kombineres for å danne PET-pellets. Pelletsene varmes opp til de danner en flytende masse. Dette kan deretter formes til gjenstander av nesten hvilken som helst form, noe som er grunnen til at det er så allsidig.

Når råmaterialene av PET kombineres under lavt vakuumtrykk og høye temperaturer, skaper de lange kjeder av polymer. Når den passende lengden er nådd, stoppes reaksjonen. De nesten spaghetti-lignende PET-trådene ekstruderes deretter, kjøles ned og kuttes til pellets. Når det er satt, er PET-materialet ekstremt holdbart.

Når ble PET oppfunnet?

PET ble først syntetisert i USA på midten av 1940-tallet av kjemikere hos DuPont, hvor vitenskapsfolk lette etter å skape polymerer egnet for nye tekstilfibre.

Teknologien ble utviklet på begynnelsen av 1970-tallet til å muliggjøre blåse-strekkeforming av PET til lette, men sterke flasker. PET-flasken ble patentert i 1973 og ble det raskt enighet om det i markedet. Resirkulering av PET-flasker begynte i 1977.

I dag er mer enn 50% av verdens syntetiske fiber laget av PET. Flertallet av flasker av kullsyreholdige drikker er laget av PET-harpiks i dag.

Å skape nøkkelbånd fra resirkulerte plastflasker er en stadig mer populær måte for bedrifter å bidra til å redusere mengden plastavfall i miljøet. Når du arrangerer et arrangement med en bærekraftig eller miljøvennlig etos, gir det mening å ha PET-nøkkelbånd for dine ID-kort eller konferansesnorer.

 

Hvordan lages PET-nøkkelbånd?

Adam resirkulert PET nøkkelbånd

Våre resirkulerte nøkkelbånd startet livet som plastflasker. Flaskene ble pantet eller lagt i resirkuleringskasse, i stedet for å bli kastet i det generelle avfallet. De blir rengjort, strimlet og deretter smeltet ned. Den smeltede plasten presses gjennom en sil, noe som skaper mange lange strimler av plast.

Plaststrimlene strekkes og strimles en gang til, noe som skaper et materiale som ligner på ull. Dette materialet kardes, slik at fibrene kan børstes i samme retning. Dette skaper sterkere bånd. Uten dette steget ville PET-fibrene vært mer sprø og mindre holdbare.

Fibrene veves inn i strimler for å lage nøkkelbåndene. De resulterende PET-nøkkelbåndene er utrolig sterke. De er egnet for fargesublimeringstrykk, som muliggjør design i flerfarga.

 

Hvordan føles PET-nøkkelbånd?

Hvis du lurer på om et resirkulert nøkkelbånd er behagelig å ha på, er svaret: absolutt ja! Faktisk er de utrolig myke og glatte. Dette er fordi PET-fibrene i essens er det samme som polyester, bortsett fra at de er laget av resirkulert materiale.

Våre resirkulerte PET-nøkkelbånd er silkeglatt og føles myke mot huden, samtidig som de forblir sterke og robuste, så de vil overleve lenge etter at konferansen er avsluttet.

Trykkeprosessen for våre resirkulerte nøkkelbånd muliggjør trykking i flerfarga og Pantone-farge tilpasning. Selv om du har et intrikat design, med ulike farger og mye tekst, er de resirkulerte plastnøkkelbåndene ideelle, og du vil ikke merke forskjell fra nøkkelbånd laget med jomfruelige materialer.

Designet vil forbli en flott reklame for merkevaren din under arrangementer og konferanser.

Du lurer kanskje på hvordan du kan resirkulere nøkkelbånd når de har i slutten av levetid. Det som skjer med PET-nøkkelbånd, er at de kan resirkuleres på den samme måten som plastflasker for å skape andre nyttige resirkulerbare varer.

Hvorfor velge PET-nøkkelbånd?

Hvis du driver med et bærekraftig selskap eller arrangement, inkludert utstillinger og konferanser, er resirkulerte PET-nøkkelbånd virkelig et must. Deltakere forventer disse dager nøkkelbånd som en selvfølge, så det er ingen bedre måte å vise din tilhørighet til bærekraft på enn ved å velge den resirkulerte varianten.

De er ikke bare miljøvennlige for den miljøbevisste deltakeren. De tilbyr også en høy kvalitet produkt.

Potensialen for trykking i flerfarga gir en utmerket merkevarebyggingsmulighet. Et PET-nøkkelbånd er en ideell giveaway-gjenstand, ettersom det kan fremme merkevaren din på best mulig måte ved sin tilknytning til å spare planetens ressurser.

Å bruke PET-nøkkelbånd er også et godt samtalepunkt for arrangementets litteratur og selskapets blogg og sosiale medier.

Her hos Xpressprofil er våre resirkulerte PET-nøkkelbånd fremtiden for konferanser og arrangementer i Norge.