Hvilken størrelse skal nøkkelbåndet være? En størrelsesguide

Nøkkelbånd kommer i en mengde ulike bredder og lengder. Så hvilken skal du velge?

Det er vanlig i dag at stort sett alle ansatte i både institusjoner, forretninger og på kontor må bære nøkkelbånd. Ettersom nøkkelbånd finnes i alle mulige bredder, lengder, farger og utforminger, kan det være vanskelig å velge. Hvilke nøkkelbånd skal du velge til dine ansatte, og hvilken størrelse?

Hva brukes mest?

De mest brukte nøkkelbåndene er de brede, vevde båndene med plass til firmaets logo. Disse er solide og pleier å være rundt 15 mm brede. Standard lengde for nøkkelbånd, er 45 cm.

Hvor stort er egentlig et ID-kort?

Som regel henger det jo et ID-kort på et nøkkelbånd. Standardstørrelsen for disse, er 8,6×5,4 cm. Det er International Organization for Standardisation som har fastslått størrelsen. Det betyr at stort sett alle ID-kort er utformet etter denne malen.

Hvordan velge riktig?

Vårt heteste tips er å velge nøkkelbånd etter hvor de skal brukes. Om de er til bruk på messer og events, kan du velge noen med plass til logo på, men som ikke nødvendigvis er i topp kvalitet. Det er jo også ganske vanlig å dele ut slike til interessenter.
Dersom de er til langvarig bruk hos ansatte og skal holde ID-kort og/eller nøkler, er det fint om de holder en høyere kvalitet. Den vevde varianten er sterk og holdbar.
Til bruk i mer fysisk arbeid er det praktisk og mest behagelig å gå for noen litt mykere nøkkelbånd. Disse har også plass til logo, og former seg ekstra etter bevegelser og tåler ofte mer tyngde også. Typen tubular er perfekt til dette formålet. Vi anbefaler deg å velge noen litt lenger nøkkelbånd til kvinner enn til menn.